Změklé máslo, hrubou mouku, cukr krystal a sekané mandle zpracujeme v drobenku.
Rebarboru oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Stejně tak nakrájíme i jahody.
Košíčky můžeme péci více způsoby: V kovových formičkách, které je potřeba vymazat máslem a vysypat moukou, v silikonových formičkách, které rovnou plníme, nebo v malých hrníčcích, které následně pečeme ve vodní lázni.
Postup je ve všech případech stejný. Na dno formiček nasypeme část drobenky, poté přidáme ovoce a nakonec přijde opět drobenka.
Formičky pečeme při 170 °C asi 15 - 20 minut. Použijeme-li hrníčky, naplníme je stejným způsobem, ale následně je položíme na plech, na který jsme nalili asi 2 cm vody.
Rebarboro-jahodové košíčky necháme vychladnout a při podávání přidáme dezertní lžičku.