I zelená a ještě nedozrálá rajčata můžeme zkonzumovat v podobě dobré krémové polévky se smetanou a sýrem. Vyzkoušejte zajímavý recept.
Hodnocení
4.0
/ 5 (8x)
Doba přípravy
35 min
Ingredience
Ostatní
Česnek4 stroužky
Smetana1 dl
Bazalka20 lístků
Olivový olej6 lžic
Zeleninový vývar1 l
Měkký sýr200 g
Zelené rajče1 kg
Podle chuti
Sůl
Nové koření
Postup přípravy
Zelená rajčata, která jsme očistili a opláchli, nakrájíme podle potřeby na tenké plátky. Můžeme si i pár plátků nechat na ozdobení.
Ve větším hrnci necháme rozehřát olej, do kterého vložíme na drobno nakrájený česnek s cukrem, kořením a rajčaty. Smažíme zprudka asi 5 minut, poté vlijeme domácí zeleninový vývar.
Rajčata společně s ostatními surovinami povaříme 10 minut.
Rajčatový základ ručním mixérem promixujeme se smetanou, sýrem a bazalkou.
Rajčatovou polévku provaříme a podle chuti přidáme sůl a nové koření.
Rajčatovou polévku ze zelených rajčat podáváme třeba s krutony jako výbornou polévku k obědu.