Jednoduchý a rychlý recept na skvělý kokosový moučník.
Hodnocení
5.0
/ 5 (1x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Těsto
Olej1/2 šálku
Vejce2 ks
Mléko1 šálek
Kypřicí prášek do pečiva1 balíček
Cukr moučka1/2 šálku
Polohrubá mouka2 šálky
Směs
Cukr moučka1/2 šálku
Strouhaný kokos1 hrnek
Postup přípravy
Oddělíme žloutky od bílků a z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh. V další míse si našleháme dva žloutky s půl šálku cukru moučka a půl šálku oleje. Rozředíme jedním šálkem teplého mléka a postupně přisypáváme dva hrnky polohrubé mouky s jedním práškem do pečiva a spojíme v hladké těsto. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.
Těsto si vlijeme do formy a ještě zasypeme hrnkem strouhaného kokosu smíchaným s půl šálkem cukru moučka.
Pečeme v troubě při 170 °C asi 30 - 40 minut podle výše formy. Kontrolujeme během pečení. Kokos by neměl ani zrůžovět, měl by zůstat bílý. Můžeme si raději moučník zakrýt alobalem.
Rafaello řezy překvápí svojí chutí, lehkostí a jemností.
Moc dobré, jen bych příště do těsta dala třeba vanilkový cukr nebo samotnou vanilku, aby se to provonělo, případně trochu kokosu i do těsta. :)
Žirafa
S kokosovým mlékem
Použila jsem kokosové mléko a třtinový cukr. Povrch jsem posypala kokosem, do kterého jsem přidala jen 2 lžíce cukru. Úplně to stačilo. Za mně to je výborný jednoduchý a rychlý recept.
Ditush
Re: nic nového
V tom druhem receptu se nedělá sníh, tady je méně cukru a nepřelévá se smetanou. Spousta receptů je tady vicekrat, jen se delaji jinak. Napr. jsem si jako nováček nemohla vybrat mezi mnozstvim receptů na klasické perníčky. Každý měl něco jiného. Nakonec jsme si je taky vylepšili mletýma ořechama.