Tato polévka se může jíst kdykoliv, takže nejen o půlnoci.
Hodnocení
4.7
/ 5 (12x)
Doba přípravy
75 min
Ingredience
Ostatní
Česnek2 stroužky
Cibule1 ks
Voda1 a 1/2 l
Anglická slanina50 g
Kyselá smetana4 lžíce
Mletá sladká paprika2 lžičky
Uzená krkovice200 g
Pálivá mletá paprika1 špetka
Kyselá kapusta400 g
Podle chuti
Sůl
Klobása
Postup přípravy
Maso vcelku uvaříme ve vodě do poloměkka.
Přidáme nakrájené zelí i s nálevem, najemno nakrájenou cibuli, propasírovaný česnek a vaříme, až když je maso měkké.
Potom maso z vývaru vybereme a nakrájíme na kostky.
Na pánvi rozehřejeme nakrájenou slaninu, na ní opečeme nakrájenou klobásu, zasypeme sladkou a štiplavou paprikou a spolu s nakrájeným masem dáme do polévky.
Polévku podle potřeby dochutíme. Smetanu přidáváme do půlnoční polévky až na talíři.