Poctivý plátek kuřecího masa naložený v netradiční marinádě. Můžeme i grilovat.
Hodnocení
4.5
/ 5 (4x)
Doba přípravy
20 min
Ingredience
Ostatní
Sůl
Provensálské koření1 lžička
Kuřecí řízek2 ks
Pálivá mletá paprika špetka
Tmavá sójová omáčka1 lžíce
Nakládaný česnek s chilli4-5 ks
Postup přípravy
Kuřecí řízek omyjeme a mírně naklepeme, neměl by být příliš tenký. Vetřeme do něj trochu soli a mleté pálivé papriky.Maso dáme do misky.
Zakapeme sójovou omáčkou, promícháme s provensálským kořením a zalijeme nálevem z nakládaného česneku, který nám nahradí veškerý olej (asi 3 - 4 lžíce). Promícháme s pokrájenými stroužky česneku a necháme marinovat přes noc.
Pánev rozpálíme a kuřecí maso osmahneme z obou stran za podlití trochou vody. Provensálský kuřecí plátek můžeme připravit i na grilu.
Provensálský kuřecí plátek podáváme se zeleninovou oblohou a jako příloha postačí kousek pečiva. Hodí se i rýže.