Kuřecí maso zlehka naklepeme, opepříme, osolíme, pokapeme worcesterovou omáčkou a citronem. Necháme chvíli uležet.
Na rozehřátém oleji zprudka osmažíme z obou stran kuřecí maso.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Osmažené maso vyjmeme z pánve. Do pánve od masa přidáme máslo a cibuli smažíme do zesklovatění. K cibuli přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, sterilovaný hrášek a kukuřici Znojmia a chvíli dusíme. Pak na zeleninu položíme osmažené plátky masa, posypeme provensálským kořením, dochutíme pepřem, solí a kečupem (kečup můžeme i vynechat), podlijeme hrnkem vody a pod pokličkou společně dusíme asi 10 - 15 minut. V malém množství studené vody rozmícháme lžičku solamylu, přilijeme ke konci dušení k masu se zeleninou a necháme krátce povařit.
Provensálské kuřecí plátky chutnají s rýží nebo s uvařenými brambory.