Přírodní dušené závitky z hovězího masa plníme anglickou slaninou, sýrem a mrkví. Podáváme s hráškovou rýží.
1 ks | mrkev |
1 lžička | hladká mouka |
4 plátky | anglická slanina |
80 g | tvrdý sýr |
4 plátky | hovězí kýta |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
vývar | |
kečup | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř |
Plátky masa z hovězí kýty omyjeme, osušíme a tence rozklepeme. Mrkev oloupeme a nakrájíme na hranolky. Sýr nakrájíme na čtyři kostky o váze asi 20 g. Naklepané plátky masa osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme kečupem. Poklademe slaninou, mrkví a sýrem, svineme do závitku a spojíme jehlami nebo párátky. Na rozpáleném oleji závitky ze všech stran zprudka opečeme, podlijeme vývarem, zakryjeme a zvolna dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, zbavíme jehel a uchováme na teple. Šťávu necháme vysmahnout, potom výpek zaprášíme mouku, orestujeme a podlijeme vývarem. Omáčku krátce povaříme a vložíme do ní závitky. Přírodní hovězí závitky podáváme s dušenou rýží a zeleninovými saláty.
Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?
Nákup masa je pro některé výpravou do neznáma. A co teprve rozluštit, k čemu se hodí plec, kližka nebo roštěnec. Tady je jednoduchý klíč k hovězímu - jeho výběru a přípravě.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena