Z květáku odebereme 3 růžičky. Střední kedlubnu, menší pórek a větší kedlubnu očistíme.
Zeleninu nakrájíme a povaříme v co nejmenším množství vody. Rozmixujeme ji i s vývarem. Do příkrmu přidáme jednodruhový olej a nakonec zahustíme rýžovou kaší. Je to více porcí. Co se nesní, můžete zamrazit. Opět 100 % vyzkoušeno.
Příkrm lze samozřejmě lze doplnit masem.
nemusíte ji přidávat, ale já vývar nechávala, proč vylívat dobrý vývar? A kaší pak dohustila jen opravdu trochu. Bylo to i vydatnější, než samotná zelenina. Připadně lze zahustit rozvařenou rýří, jáhlovou kaší... atd atd... :)
Iva
Ryzova kase
Proc musim pridavat instantni ryzovou kasi? Mohu prece rozmixovat s mensim mnozstvim body tak, aby konzistence byla spravne husta, ne?
phateks
mrkev
Domnívám se, že v postupu přípravy receptu má být uvedeno "větší mrkev" nikoli kedlubnu. Chybička se vloudila, ale jinak jsem doma taky podobný příkrm pro syna připravovala, jen jsem nedávala tolik oleje.