Do mléka přidáme cukr a ohřejeme. Do poloviny teplého mléka dáme kvasnice a zaděláme kvásek.
Mouku (nepoužijeme celou), sůl, vanilkový cukr a citronovou kůru prohřejeme v míse na plotně. Do zbylého teplého mléka rozšleháme žloutky do pěny a přidáme do mouky. Zaděláváme těsto. Tři čtvrtiny kostky másla rozehřejeme a přidáme do těsta. Těsto necháme asi hodinu kynout na teplém místě. Zatím si připravíme oblíbenou náplň.
Pak na pomoučněný vál vykrájíme lžící stejné bochánky, které promáčkneme na stejné placky. Na placky klademe náplň a zaděláme. Buchty naskládáme na vymazaný plech a potřeme zbylým máslem.
Pravé buchty pečeme při teplotě 170 °C dozlatova 45 - 60 minut.
Upečené pravé buchty pocukrujeme vanilkovým cukrem.
Moje prababička i obě babičky dávaly na pekáč vždy olej ! A buchty pekly fantastické !!!
Premio
Sádlo!!!!!!
Sakra dámy, to žádná z vás neví, že do buchet nepatří žádný olej a nebo něco pobného, ale pouze máslo a sádlo! Sádlo se přidává nejen do těsta, ale i na pekáč, kde se buchty pečou!
Moravanda
Re: olej
Věruš díky za radu, s kapkou toho oleje jsou ještě lepší :)
Moravanda
Pekla jsem :)
Chválím. Těsto bezvadný jen jsem zvolila jiný tvar. Dovnitř jsem dala mák a nahoru tvaroh. Rodina chválí tak že díky :)
Martina
Re: Nerozumím tomu
Basnik chce říci :-) , že trošku si necháme na pomoučení válu a podle řidkosti těsta přidáváme.