Netradiční recept na koblihy, které dělávala moje prababička, když byly nějaké svátky. Prastarý recept na koblihy he prostě rodinný poklad, který musíte zkusit.
Hodnocení
4.2
/ 5 (14x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Těsto
Sůl1 špetka
Vejce1 ks
Hladká mouka 1 kg
Vlažná voda
Vlažné mléko2 dl
Náplň
Vejce1 ks
Mléko
Skořice mletá1/2 lžičky
Měkký tvaroh1 kg
Mletý cukr4 lžíce
Na ozdobu
Strouhané vlašské ořechy
Podle potřeby
Olej nebo sádlo
Na potření
Cukrová voda
Postup přípravy
Z 1 kg hladké mouky, 2 dl vlažného mléka, 1 vejce a špetky soli zpracujeme těsto, tak, aby se dalo rozvalovat.
Když se bude těsto zdát moc husté, přidáme trochu vlažné vody.
Těsto pořádně prohněteme, oddělujeme kousky a děláme malé bochánky, ty potom rozválíme, okraje poskládáme dovnitř a znovu rozválíme, kolikrát to opakujeme, tak tolik budeme mít lístků.
Nakonec placky usmažíme v rozpáleném sádle nebo oleji jako koblihy.
Tvarohová náplň: Do mísy dáme kilo tvarohu, 1/2 kávové lžičky mleté skořice , 4 polévkové lžíce mletého cukru, 1 vejce a mléka přidáme podle potřeby. Vše společně vyšleháme dohladka.
Tento prastarý recept na koblihy je opravdu velmi dobrý a nepohrdnou jím ani ti "vybíraví".