Rychlá pomazánka z vajec. Recept pro jakoukoliv příležitost.
Hodnocení
3.9
/ 5 (14x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Podle potřeby
Olej
Podle chuti
Sůl
Hořčice
Ostatní
Vejce6 ks
Petrželka1 hrst
Cibule1 ks
Majonéza1 ks
Paprika zelená1-2 ks
Na ozdobu
Paprika
Rajče
Okurka
Postup přípravy
Cibuli a papriku nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji. Změklý základ zalijeme rozšlehanými osolenými vejci a smažíme, až budou vejce tuhé.
Směs s vejci dáme vychladit a mezitím si nasekáme nadrobno petrželku nebo pažitku. Do zchladlé směsi vmícháme majonézu a nasekanou petrželku. Dochutíme solí, mletým pepřem, případně hořčicí.
Pomazánku ze smažených vajec mažeme na chleba nebo veku a ozdobíme nakrájenou zeleninou například rajčaty, okurkou nebo paprikou.
Už léta se u nás dělá tato pomazánka, kterou mi dala kolegyně v práci. Půlka cibule, kousek másla (tak 2 lžíce), 4 vejce, 1 sladkokyselou okurku, 1OO g majolky nebo tatarky (pytlíček), sůl, pepř. Na másle zpěnit cibulku, osmahnout vajíčka(jako na smaženici). Po zchladnutí vidličkou rozdrtit hrudky, vmíchat majolku, sekanou okurku a dochutit solí a pepřem. Někdy jsem přidala i tavený sýr. Můžete mazat na krajíčky veky, nebo dát v misce na stůl a k tomu nakrájené pečivo, talíř zeleniny (rajčata, paprika, nať. cibulka) a každý si tvoří "své" chlebíčky.
Melichar
Komentář k receptu Pomazánka ze smažených vajec
Právě jsem tuhle pomazánku udělala a je výborná.....