Recept na výbornou pomazánku, ve které užijeme pečenou červenou řepu a už jen pár surovin navíc. Na jednohubky i chlebíčky je tato pomazánka prostě dokonalá.
500 g | červená řepa |
1-2 lžičky | křen |
2 lžíce | smetanový bílý jogurt |
2 lžíce | majonéza |
1 ks | červená cibule |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
čerstvě mletý pepř | |
česnek | |
citron |
Na recept použijeme pečenou či vařenou červenou řepu, kterou nastrouháme na jemném struhadle. Stejně tak nastrouháme očištěný křen. Cibuli oloupeme a nakrájíme na velmi drobno. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Řepu v míse promícháme s křenem, cibulí, česnekem, jogurtem a majonézou. Dobře promícháme a dochutíme solí, čerstvě mletým pepřem, hořčicí a citronovou šťávou. Znovu dobře promícháme a necháme v lednici pár hodin odležet.
Takto připravenou pomazánku z červené řepy mažeme na na jednohubky, chlebíčky. Ale je dobrá na jakémkoli pečivu jen na tak na snídani, večeři apod. A věřte, že zachutná i těm, kteří jinak červenou řepu moc nemusí.
Červená řepa: Levná surovina chutná na desítky způsobů
Červená řepa je jedním z nejzdravějších a také stále nejlevnějších druhů zeleniny, přesto je v našich jídelníčcích zbytečně opomíjená. Díky svým zdraví prospěšným účinkům a při správné přípravě i výborné chuti, by rozhodně měla mít své zasloužené místo v (nejen) podzimním jídelníčku. Jak si ji připravit tak, aby opravdu chutnala?
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena