Zeleninu a bylinky očistíme a nasekáme. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu.
V hrnci rozpálíme olej a cibulku s česnekem na něm orestujeme. Přidáme rajčatový protlak, fazole i s nálevem a podlijeme vodou. Hrnec přikryjeme poklicí a asi 15 minut zvolna vaříme.Uvařené těstoviny dáme do polévky, dochutíme solí, pepřem a nasekanou bazalkou. Podle potřeby zahustíme solamylem rozmíchaným v troše vody.
Polévku Zuppa di pomodoro rozdělíme na talíře a ihned podáváme.
Nevěřím, že italové vaří polévku z rajského protlaku. Používají čerstvá , v zimě spíš zavařená celá či krájená rajčata..
radka wa
zuppa di pomodoro
Tento recept je přesně podle italského receptu.Zdravím
Honza
Omlouvám se ale nějak jsem v receptu přehlédl, že by se tam přidávali rajčata ;) Ještě jsem nevidel nikoho uvařit chutnou rajčatovou polévku bez rajčat.
Můj recept na dvě až tři porce je absolutně jednoduchý. Koupím si zralá rajčata asi jeden kilogram k tomu stroužek česneku hrst čerstvé bazalky na olivovem oleji orestuji cibulku přidám rajčata, osolím, osladim, přidám kořeni podle chuti, pepř, bobkový list, hřebíček, bazalku a česnek. Podusím dokud rajčata nejsou měká cca 30 minut. Poté propasiruji a do hotove polevky přidám trošku másla. Na talíři ozdobim zakysanou smetanou, případně kdo ma ještě rád tak bazalkove pesto. Podáváme s čerstvým pečivem.
Tento pokrm víše ke kteremu pisi tento komentář prosím nenazívejte zuppa di pomodoro.