Recept na chuťově dobrou a sytou polévku ze zelených fazolových lusků, kousků brambor, slaniny a zeleniny.
Hodnocení
4.5
/ 5 (8x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Česnek2 stroužky
Vejce1 ks
Brambory4 ks
Cibule1 ks
Voda1 l
Zelené fazolové lusky1 konzerva
Podle chuti
Sůl
Anglická slanina
Mletý černý pepř
Podle potřeby
Smetana
Postup přípravy
Menší cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Dále oloupeme a utřeme 2 stroužky česneku. Anglickou slaninu nebo salám nakrájíme na male kostičky. Střední brambory oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
Cibuli, česnek a slaninu dáme smažit dorůžova, potom do základu přidáme nakrájené brambory s jednou střední konzervou zelených fazolových lusků, zalijeme 1 litrem studené vody, osolíme, opepříme a vaříme 45 minut.
Nakonec polévku zalijeme smetanou a jedním rozšlehaným vejcem. Polévku ze zelených lusků podáváme s pečivem.