Na polévku kupuji droždí rozvažované a balené v potravinářské fólii - je nejchutnější a na polévku stačí 3 balíčky. Kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer) očistíme a nastrouháme na hrubším struhadle. Česnek oloupeme a prolisujeme nebo utřeme.
Nejdříve si uděláme kvasnicové knedlíčky. Na oleji rozpustíme droždí a mícháme tak dlouho, až začne vonět po mase a zhoustne. Droždí necháme vychladnout a poté vmícháme 4 vejce, česnek, bílé víno, provensálské koření, případně vegetu či petrželku, sůl a zahustíme strouhankou tak, aby se z hmoty daly tvarovat knedlíčky. Hotové knedlíčky ještě trochu oválíme ve strouhance.
V hrnci smažíme na oleji nastrouhanou kořenovou zeleninu zároveň s ovesnými vločkami asi 5 minut. Zalijeme nejlépe vařicí vodou, přivedeme k varu a asi po 15 minutách do polévky přidáme knedlíčky. Polévku s kvasnicovými knedlíčky společně ještě asi 5 minut vaříme.
Polévku s kvasnicovými knedlíčky ihned podáváme na stůl k jídlu.