Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Menší mrkev oloupeme a nastrouháme najemno.
Kostku hovězího bujónu rozpustíme ve vařící vodě. Přidáme cibuli a mrkev. Polévku okořeníme pepřem. Nerozmrazenou směs na knedlíčky, stačí polovina balení, které je 250 g, nakrájíme na silnější kolečka a ty ještě na dílky. Asi 9 dílků z každého kolečka a ihned je vhazujeme do vařícího vývaru. Polévku s játrovými knedlíčky povaříme 6 minut a vložíme na kousky rozlámané instantní nudle. Osobně je drtím mezi dvěma stejnými miskami. Polévku s játrovými knedlíčky vaříme další 3 minuty. Nakonec polévku dochutíme utřeným česnekem a podle chuti přidáme pažitku nebo petrželku.
Polévku s játrovými knedlíčky podáváme horkou.
Polévka s játrovými knedlíčky.
Do 3 litrového hrnce s vodou vhodím dvě větší nakrájené cibule, trochu sádla, sůl, pepř, na malé kousky rozlámané dva listy bbkového listu, asi 30 kuliček nového koření a trochu pepře. Nechám přijít vodu do varu a vařím tak dvě minuty. Přidám játrové knedlíčky, které vyrábím takto: V mixéru rozmixuji vepřová játra, ze kterých jsem předtím vyřezal flaxy. Smíchám spolu s hrubší strouhankou do které přidám 1 až 2 vejce. Velmi dobře promíchám. Vyrobím knedlíčkyo průměru ne větším než 3 cm. Vhodím do zálevu a vařím asi tak 10 minut při mírném varu. Přihodím ještě 1 vajíčko, které po vhození velmi rychle rozkvrdlám.
Dobrou chuť.
mithofer
Játrové knedlíčky
Díky za recept, já knedlíčky vždy rozmrazoval a pak se matlal s kouličkami, no a teď to nakrájím mražené, a za chvilku je hotovo :-) Jak jednoduché.... Díky !