Recept na jednoduchou polévku, která v zimních dnech zahřeje.
Hodnocení
4.3
/ 5 (12x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Česnek3 stroužky
Olej2 lžíce
Brambory3 ks
Cibule1 ks
Bílé víno1/2 sklenky
Hladká mouka 1 lžíce
Klobása pikantní2 ks
Strakaté fazole200 g
Rajčata ve šťávě250 g
Podle chuti
Sůl
Mletý pepř
Podle potřeby
Voda nebo vývar
Postup přípravy
Fazole necháme odmočit. Brambory oloupeme a nakrájíme. Oloupeme cibuli s česnekem a nasekáme nadrobno. Klobásu nakrájíme na kostky nebo kolečka.
Na oleji v hrnci osmažíme cibuli s česnekem do tmavší barvy. Základ zaprášíme paprikou a moukou. Rychle promícháme a přidáme klobásu, rajčata i se šťávou a brambory. Základ na polévku promícháme a zalijeme menší sklenkou suchého vína. Asi po 10 - 15 minutách přidáme fazole a zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem.
Polévku vaříme do změknutí fazolí a podle chuti přidáme sůl a pepř.
Polévku s fazolí, klobásou a bramborem můžeme doplnit opečenými česnekovými krutony.