Připravíme si vývar z drůbežího masa, libové maso nakrájíme na kousky. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky.
Ve větším hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme trošku tmavší jíšku.
Rozředíme horkým vývarem (nejlépe z kachny), ale dobrý je i kuřecí. Necháme povařit s nakrájenou kořenovou zeleninou.
Zavaříme játrové knedlíčky (domácí či kupované) a ochutíme podle chuti masoxem, solí, pepřem.
Přidáme nakrájené maso z vývaru a nadrobno nakrájenou petrželku. Kdo chce, může zavařit i nudle, ale není nutné. Polévku kaldoun dělám hustší, je to super večeře.
Mohl by mi prosím někdo napsat recept, jak se ty těstoviny do polévky, pod názvem "trubelky" dělají?
Tzn např. z jaké mouky, zda do ní vejce, jak silné těsto vyválet a hlavně:
podrobněji popsat, jak se ty trubelky potom tvarují. Nestačí mi totiž návod,jak jsem ho našla: na špejli jsmo to objeli vidličkou.
Calvera
Re:
U nás doma jsme těm speciálním těstovinám do kaldonu říkali trůbelky a vždy jsme je ještě na špejli objeli vidličkou. Výroba trůbelek už patřila k vánoční tradici a vždy se zapojila celá rodina.
Panetone
tradice na Vánoce
Vařím ji sice 1 x za rok ( polévku ) , ale o to ji vařím ráději a s chutí !
Zkuste to též
Hana duchodka
detstvi
Chci jen dodat ze pri honbe na diety ji delam jako vzacnost na Stedry den.Nasi nejedi rybi polevku , ale s touto se laduji o 106.
Bezne jme ji s maminkou varily,ale ted kdyz uz jsem v duchodu a sama,tak ji s laskou varim svym blizkym.Skoro jsem ji nenasla nikde v kucharkach(skoda),jen tady.Tak dekuji,ze se nasel nekdo kdo mi moji pamet oprasil.:)
venda
tato polévka je u nás v rodině tradiční vánoční dělám jí ,,kotel,,a do ní vzláštní nudle ,Nudlové těsto vyválet do tenka,nakrájet na kostičky 3x3cm a přes roh na špejly srolovat do trubičky,nerozblemcají se a jsou pěkné až do konce