Recept na zdravou alternativu ovocného koláče s typickou chutí po pohance.
Hodnocení
4.8
/ 5 (15x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Těsto
Olej1 dl
Vejce2 ks
Citronová kůra1 lžička
Jedlá soda1/2 lžičky
Pohanková mouka160 g
Třtinový cukr130 g
Drobenka
Máslo50 g
Vanilkový cukr1 balíček
Pohanková mouka50 g
Třtinový cukr30 g
Podle chuti
Ovoce
Skořice mletá
Postup přípravy
Vyšleháme vejce s cukrem, poté zašleháme olej a nakonec pohankovou mouku, jedlou sodu a nastrouhanou citronovou kůru. Vypracujeme těsto.
Těsto vlijeme na malý plech s pečícím papírem, potom posypeme libovolným ovocem, mletou skořicí a nakonec drobenkou. Tu připravíme z másla, třtinového cukru, vanilkového cukru a pohankové mouky.
Pohankový koláč pečeme cca 35 minut v troubě předehřáté na 170 °C. Pohankový koláč s ovocem a drobenkou podáváme jako výborný zdravější moučník.