Recept na kakaový dort s pařížskou šlehačkou a čokoládovou polevou. Kdo má rád kakaové nebo čokoládové dorty, tak tenhle je ten pravý.
Hodnocení
4.6
/ 5 (19x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Těsto
Vejce4 ks
Kakao2 lžíce
Cukr krystal4 lžíce
Hrubá mouka3 lžíce
Poleva
Máslo1/2 kostky
Čokoláda1 balíček
Krém
Kakao1 lžíce
Cukr krystal2 lžíce
Smetana ke šlehání2 kelímky
Podle potřeby
Tuk na vymazání
Mouka na vysypání
Postup přípravy
Na přípravu pařížské šlehačky večer ušleháme šlehačku s kakaem a cukrem, krátce povaříme asi 1 - 2 minuty. Po vychladnutí dáme do chladničky a druhý den ušleháme. Na polevu rozpustíme máslo, přidáme nalámanou čokoládu a ušleháme dohladka.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme cukr a ještě šleháme. Nakonec lehce přimícháme mouku a kakao.
Těsto nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy. Kakaový korpus upečeme v předehřáté troubě.
Na vychladlý korpus navrstvíme pařížskou šlehačku a polijeme čokoládovou polevou. Dortový plát můžeme potřít i džemem, obložit různým ovocem a bohatě ozdobit pařížskou šlehačkou.
Pohádkový kakaový dort podáváme jako vynikající dort k různým slavnostním příležitostem.
Příprava pařížské šlehačky: Večer lechce ušleháme šlehačku s
kakaem a cukrem a krátce povaříme (asi 1-2 minuty). Po vychladnutí
dáme do chladničky a druhý den ušleháme.
Příprava polevy: Máslo rozpustíme, přidáme nalámanou
čokoládu a ušleháme do hladka.
Terezka
chyba: Moc se omlouvám.
Dobry den, moc se omlouvám za postup...
Nechapu to, takhle jsem ho nepsala...
Tak ho vám jsem napišu znova...:)
Příprava těsta: Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a
ještě šleháme. Potom přidáme žloutky a dobře ušleháme.
Nakonec lechce přimícháme mouku a kakao. Těsto nalijeme do
vymazané, hrubou moukou vysypané dortové formy a upečeme.
Na vychladlý korpus navrstvíme pařížskou šlehačku a polijeme
čokoládovou polevou. Dortový plát můžeme potřít i džemem,
obložit různým ovocem a bohatě ozdobit pařížskou šlehačkou.
irena1
Re: Komentář k receptu Pohádkový kakaový dort
Zdravím všechny kuchařky a přidávám svůj příspěvek,mám ho v receptu na "Lehký dort s pařížským krémem":
2 šlehačky ke šlehání
200g čokolády na vaření
Šlehačky dáme do kastrůlku do šlehačky nalámeme na kostičky čokoládu a zahříváme jen k bodu varu(můžeme použít i kvalitnější čokoládu)necháme vychladnout a dáme do druhého dne do ledničky,potom vyšleháme,ale dáme pozor,aby se nám pařížský krém nesrazil.Přeji všem dobrou chuť.
janinkastej
Komentář k receptu Pohádkový kakaový dort
Korpus dortu je jen z bílků? Mezi surovinami k přípravě jsou celá vejce. Žloutky se nepoužijí?
NERVUS
Re: Pohádkový kakaový dort
Taky se mi to nějak nezdá..co vím, tak by se měla povařit večer tekutá šlehačka s kakaem a teprve druhý den to vyšlehat...asi se vloudila chybička..tak uvidíme, co nám odpoví autorka receptu ..