Vynikající moučník se spoustou krému, šlehačky a čokolády, který oceníte nejen u polední kávy.
Hodnocení
3.3
/ 5 (242x)
Doba přípravy
120 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Těsto
Cukr10 dkg
Kakao40 g
Žloutek4 ks
Bílek2 ks
Polohrubá mouka7 dkg
Horká voda4 lžíce
Krém
Mléko250 ml
Máslo30 g
Polohrubá mouka30 g
Cukr10 dkg
Kakao30 g
Na ozdobu
Čokoláda
Smetana ke šlehání1 kelímek
Postup přípravy
Mouku smícháme kakaem a prosejeme. Dortovou formu vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem. Předehřejeme si troubu.
Nejprve si připravíme těsto. Cukr, žlouky a horkou vodu utřeme. Přimícháme polohrubou mouku. Z bílků ušleháme se špetkou soli sníh, který opatrně vmícháme do základu těsta. Těsto přelijeme do formy a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme dozlatova.
Mezitím si připravíme krém. Máslo rozpustíme, přidáme polohrubou mouku a připravíme světlou jíšku. Tu zalijeme mlékem a uvaříme kaši. Hotovou kaši necháme vychladnout. Přidáme cukr, kakao a vše šleháme asi 5 minut.
Tímto krémem potřeme vychladlý upečený korpus. Ze smetany ušleháme šlehačku, potřeme krém. Nakonec zdobíme strouhanou čokoládou.
Vychladíme asi 3 hodiny a můžeme podávat.
Paní Jano!
Velice správně píšete,že by to chtělo nejprve recept vyzkoušet.Plně s Vámi souhlasím. Jen bych dodal,že možná by i stačilo si ten recept DOBŘE přečíst.Tak to uvařená krupičná kaše by se jistě nedala jíst.Pouze diletant jenž nikdy nevařil a to ani obyčejnou krupičnou kaši si tento recept může splést.
A pánové,jen tak na okraj krup.kaše,bylo první jídlo jež jsem se,od babičky, naučil vařit! A to proto,že mi řekla, že mi ji nebude vařit každý den,abych se to naučil sám Bylo mi cca 10 let."Zlatá slova,babičko moje." Dnes je mi 46 let a moje(dnes již dospělé) děti si ji vaří také, také sami a také velice rádi.Zřejmě bude záležet hodně na receptu,přístupu a také, bohužel, na předsudcích.PÁNOVÉ DOBROU CHUŤ!
pavla
Re: stužovač?
to je v celku jedno, já nemám ztužovače ráda, pak se mi šlehačka zdá divna na chuť, ale proč ho nepoužít.-)
majka
stužovač?
ta šlehačka je bez ztužovače?? "nespadne" po chvíli?