Recept je vynikající, připravíme tak rychlou večeří pro mlsouny.
Hodnocení
4.4
/ 5 (10x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
4x
Ingredience
Ostatní
Sůl
Vejce1 ks
Strouhanka1 lžíce
Žampiony1/2 kg
Eidam 30%15 dkg
Uzenina nebo šunka15 dkg
Trojobal
Vejce
Strouhanka
Hladká mouka
Podle potřeby
Olej na smažení
Postup přípravy
Žampiony oloupeme a vyřízneme nožičku.
V misce si připravíme směs z nadrobno nakrájené (popřípadě umleté) šunky, nastrouhaného sýru, vejce a strouhanky.
Touto směsí plníme připravené žampiony, tvoříme z nich kuličky a obalujeme v trojobalu.
Plněné žampiony pozvolna smažíme a podáváme s bramborem, popřípadě s chlebem.
K tomuto pokrmu si dělám svoji "tatarku", která se dále hodí ke smaž. květáku a smaž. rybímu filé. V majonéze rozředěné trochou mléka je najemno cibulka, sekané kapary, worčestr, okurka najemno, hořčice, cukr, sůl, pepř a prolis. česnek (nemusí být).