Hovězí maso podélně čtyřikrát nařízneme. Houby očistíme a omyjeme. Cibuli nakrájíme na kostičky a šunku na kostičky.
Máslo zpěníme při střední teplotě, houby a cibuli opékáme 1 minutu a v sítku je dosucha vymačkáme. Nakrájenou šunku smícháme s houbami, osolíme a opepříme.
Hovězí maso v zářezech naplníme směsí a svážeme. Pečeni vložíme do pekáče s rozpáleným olejem a opečeme. Přilijeme šťávu z hub a masový vývar. Maso pomalu dusíme a občas přelijeme výpekem.
Solamyl rozmícháme v zakysané smetaně, přilijeme k vypečené šťávě a necháme provařit, nakonec omáčku přecedíme a dochutíme.
Plněnou pečeni ze svíčkové podáváme jako hlavní chod s přílohou podle chuti.