Do proseté mouky smíchané se sušeným droždím přidáme olej a pomaličku přimícháváme osolenou vlažnou vodu. Vody může být o něco méně, nebo naopak více.
Suroviny zpracujeme v hladké těsto, které vyválíme asi na 4 mm silný plát uložíme do srdcové formy vyložené pečicím papírem. Snažíme se vytvarovat pěkné srdce podle formy.
Nasekanou cibuli osmahneme na olivovém oleji. Přidáme rajčatový protlak, šťávu a podle chuti oregano, sůl a pepř. Krátce provaříme a necháme vychladnout.
Srdcové těsto potřeme omáčkou, ozdobíme na kolečka nakrájenými rajčaty a posypeme nastrouhanou nebo nakrájenou mozzarellou. Srdce vložíme do předehřáté trouby na 180-190 °C a pečeme asi 15 minut.
Pizzu San Valentino podáváme hned nejen na den zamilovaných.