Vláčné těsto z piva použité na závin, který plníme sladkou náplní. Vyzkoušejte recept na výborný moučník ke svačině.
Hodnocení
4.3
/ 5 (32x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Těsto
Sůl1 špetka
Máslo250 g
Hladká mouka 500 g
Světlé pivo250 ml
Na potření
Vejce
Náplň
Citron
Ovoce
Třtinový cukr
Pudinkový prášek2 balíčky
Postup přípravy
Z prosáté mouky, piva, soli a rozpuštěného másla vypracujeme těsto, které se nesmí lepit na ruce. Nelepivé těsto zabalíme do potravinářské folie a uložíme asi na hodinu do lednice.
Oblíbené ovoce nakrájíme nebo nastrouháme a promícháme s třtinovým cukrem, šťávou z citronu a pudinkovým práškem.
Těsto rozdělíme na dva stejné díly a z každého dílu vyválíme slabý plát. Na každý plát rozdělíme ovocnou směs a posypeme ještě třtinovým cukrem. Každý pivní štrúdl zavineme, dobře přitiskneme u stran a potřeme rozšlehaným vejcem.
Štrúdl s ovocnou náplní pečeme asi 30 minut v troubě při 180 °C.
Pivní štrúdl s ovocnou náplní po vychladnutí pocukrujeme a podáváme třeba ke svačině.