Pivní guláš přijde vždycky k chuti při posezení s přáteli.
Hodnocení
4.7
/ 5 (31x)
Doba přípravy
75 min
Chutnalo
9x
Ingredience
Ostatní
Česnek5 stroužků
Sůl
Majoránka
Cibule3 ks
Sádlo2 lžíce
Chléb2 plátky
Mletý pepř
Drcený kmín
Světlé pivo1/2 l
Hovězí kližka750 g
Postup přípravy
Maso nakrájíme na kostky. Velké cibule očistíme a nasekáme.
Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme maso a společně smažíme za stálého míchání do ztmavnutí masa i cibule. Během míchání směs opepříme a okmínujeme.
Pak základ guláše podlijeme troškou vody a asi polovinou piva.
Osolíme a pod pokličkou dusíme do změknutí masa. Je-li třeba doplnit tekutinu, přiléváme pivo.
K měkkému masu přidáme rozdrobený nebo nastrouhaný chléb, majoránku a pivní guláš povaříme do zhoustnutí.
Nakonec do guláše přidáme rozmačkaný česnek, případně dosolíme.
Pivní guláš podáváme s houskovým knedlíkem, těstovinami nebo pečivem.