Recept na piškotovou roládu s máslovým krémem krok po kroku.
Hodnocení
4.6
/ 5 (30x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
13x
Ingredience
Těsto
Vejce5 ks
Cukr krupice120 g
Polohrubá mouka100 g
Citronová šťáva1 lžička
Krém
Máslo250 g
Mléko1/3 l
Cukr krupice100 g
Ztužený pokrmový tuk30 g
Pudinkový prášek1 balíček
Postup přípravy
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
Žloutky umícháme asi s 1/3 cukru do pěny. Bílky vyšleháme do tuha s trochou citronové šťávy a teprve pak zašleháme zbytek cukru a postupně žloutky. Nakonec lehce vmícháme prosátou mouku.
Piškotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě 5 - 7 minut. Po upečení necháme piškotový plát částečně vychladnout a stočíme ho i s papírem do rolády.
Během chladnutí si připravíme máslový krém. Pudinkový prášek uvaříme podle návodu jen s poloviční dávkou mléka a se 100 g cukru. Za stálého míchání necháme vychladnout, když jsme před tím vmíchali 30 g ztuženého tuku.
Do vychladlého pudinku postupně zašleháváme máslo. Obě ingredience by správně měly mít pokojovou teplotu.
Nakonec už jen rozbalíme piškotový korpus a potřeme krémem. Lze použít i marmeládu.
Pomocí pečícího papíru zatočíme zpět do rolády, přičemž papír odstraníme. Piškotovou roládu ozdobíme podle vlastní fantazie. Piškotovou roládu nakrájíme na plátky a můžeme podávat.
Roláda asi před hodinkou dodělána a už jsem myla prázdný talíř. Potřela jsem ji marmeládou, ušlehaným tvarohem a na plátky broskev. Mňamina. na těstě jsem nic neměnila. Moc doporučuji
Martina H.
roláda..
Roládu jsem upekla, byla výborná..můžu jen doporučit!
Martina H.
Peču, peču..tak snad se podaří..:)
roládka
Recept je dobrý, jen bych přidala do těsta 4 lžíce vody, aby trošku vyskočilo.
Peter Rúčka
výborný
já místo krému použila klasický pudink...jinak výborný recept.