Zapečené brambory s kuřecím masem, smetanou a balkánským sýrem.
Hodnocení
4.8
/ 5 (54x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
7x
Ingredience
Ostatní
Česnek2 stroužky
Brambory250 g
Eidam100 g
Provensálské koření1 špetka
Kuřecí maso250 g
Balkánský sýr100 g
Smetana 40%1 kelímek
Podle potřeby
Olej
Podle chuti
Pepř a sůl
Postup přípravy
Kuřecí maso (nejlépe ze stehen) nakrájíme na kostičky. Posolíme, opepříme, posypeme provensálským kořením a uděláme na pánvi, na stejném tuku osmahneme brambory, které jsme před tím cca 10 minut vařili.
Takto opečené brambory dáme spolu s masem do zapékacích misek, přidáme nastrouhaný eidam, balkánský sýr, rozdrcený česnek a trochu promícháme. Nahoru nasypeme ještě vrstvu balkánského sýra a zalijeme 40% smetanou.
Pikantule dáme zapéct do trouby na 20 minut.
Moc dobrý recept. Děkuji za inspiraci.
Akorát jsem si nebyla jistá na jaký způsob ty brambory, tak jsem je pořádně omyla, povařila ve slupce a dál je zpracovávala se slupkou.
Nechtělo se mi špinit moc nádobí :-D, ve větší zapékací míse jsem udělala maso, dala na kraj a k tomu osmahla ty brambory, česnek, italské bylinky a vše promíchala, zasypala sýrem, lehce promíchala a zalila smetanou ... teda z trouby to vonělo, až se sliny sbíhaly.
Doporučuji. :-)