Praktický recept na jídlo chutí připomínající bramborový guláš, vhodné podle velikosti hladu jako příloha i hlavní chod.
Hodnocení
5.0
/ 5 (6x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Podle chuti
Slanina
Podle potřeby
Olej
Omáčka
Brambory1 kg
Majoránka3 lžičky
Cibule1 ks
Kmín2 lžičky
Mletá sladká paprika3 lžíce
Sušená chilli paprička3-4 ks
Postup přípravy
Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na větší kostky.
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Sušené chilli papričky nakrájíme nadrobno nebo rozdrobíme.
Na oleji osmahneme dozlatova cibuli, přidáme brambory, zasypeme paprikou, chilli, kmínem, lehce promícháme, osolíme a zalijeme vodou tak, aby byly brambory téměř ponořené. Přivedeme k varu a za občasného promíchání vaříme zhruba 20 minut.
Když jsou brambory měkké, přidáme majoránku. Paprikové brambory vaříme za občasného promíchání ještě asi 5 minut, aby se brambory na povrchu lehce rozvařily a vyvařila se voda. Finální konzistence je lehce krémová.
Paprikové brambory můžeme podávat samostatně jako levný lehčí oběd, hodí se ale i jako příloha k masitým pokrmům. Podle chuti můžeme do základu přidat i na proužky nakrájenou slaninu.