Rychlá úprava kuřecích jater s pikantní chutí. Jednoduchý recept.
Hodnocení
4.9
/ 5 (33x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
17x
Ingredience
Ostatní
Česnek1 palička
Sůl
Solamyl3 lžíce
Cibule1 ks
Kečup5 lžic
Sójová omáčka3 lžíce
Kuřecí játra40 dkg
Mexické koření1 lžíce
Podle potřeby
Olej na smažení
Postup přípravy
Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. Zeleninu očistíme. Játra posypeme solamylem a promícháme. Česnek nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka.
Na rozpáleném oleji smažíme játra ze všech stran. Vsypeme česnek, cibuli, promícháme a restujeme dál.
Pak játra zasypeme pikantním mexickým kořením, nebo jinou podobnou směsí koření a zalijeme kečupem a sójovou omáčkou.
Pikantní kuřecí játra krátce osmažíme a je hotovo. Podle chuti je osolíme.
Pikantní kuřecí játra podáváme teplá. Výbornou přílohou jsou hranolky, smažené brambory, ale také rýže. Pikantní kuřecí játra můžeme podávat na topinkách.
0,5kg kuřecích jater vypereme osušíme odblaníme a poté nařízneme v půli, takto vzniklá "srdíčka" opepříme, (nebát se víc, nejlépe čerstvým pepřem) poprášíme sladkou paprikou 1lžička a čili 1/2lžičky.
Silvie
Komentář k receptu Pikantní kuřecí játra s cibulí
Výborné, jednoduché a pokud se vám nechce dělat přílohu, stačí jen čerstvý chleba :)
Witanie
česnek
jídlo bylo chutné, děkuji. kolega Zdeněk P. by jen doporučil česnek přidat o něco později, by své aroma neztratil příliš.
Lukáš
zkouška
Dnes jsem to zkusil. Místo koření jsem použil lžičku fereronek a je to super. děkuji za luxusní, jednoduchý a rychlí recept