Recept na zužitkování cukety. Tentokrát na pikantní cuketovou polévku.
Hodnocení
4.7
/ 5 (6x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Česnek2 stroužky
Sůl
Cuketa2 ks
Rajče4 ks
Feferonka1/2
Bujón7 dl
Bílé víno2 dl
Olivový olej
Petrželová nať
Sušená bazalka1 lžička
Postup přípravy
Cukety umyjeme a nakrájíme na tenká kolečka.
Na rozpáleném oleji opražíme prolisovaný česnek utřený se solí, nakrájenou feferonku a cukety. Přikryjeme a na mírném ohni dusíme 7 minut.
Potom přidáme spařená a na menší kousky nakrájená rajčata, podlijeme vínem, horkým bujónem, posypeme bazalkou, nasekanou petrželovou natí a vaříme ještě asi 10 minut.
Nakonec cuketovou polévku podle chuti osolíme.
Pikantní cuketovou polévku podáváme s bílým pečivem nebo krutonky.