Pokud vaříte rádi netradičně, vyzkoušejte tuto pikantní polévku. Nehodí se ale do dětského jídelníčku.
Hodnocení
3.0
/ 5 (163x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Olej3 lžíce
Solamyl1 lžíce
Bílé víno2 lžíce
Masový vývar1 l
Bílé zelí300 g
Cibulka s natí1 ks
Sušené houby1 hrst
Vepřové maso200 g
Podle chuti
Glutasol
Sójová omáčka2 lžíce
Pálivá mletá paprika
Postup přípravy
Houby namočíme do malého množství vody. Omyté zelí jemně nakrouháme. Vepřové maso opláchneme ve studené vodě a nakrájíme na nudličky. Cibulku i s natí rozkrájíme nadrobno. Solamyl rozmícháme v malém množství studené vody.
Maso osmahneme na oleji dočervena. Přisypeme pálivou papriku. Zalijeme masovým vývarem, nebo vývarem z polévkové kostky. Přidáme nakrájené zelí, máčené houby a povaříme 20 minut.
Pak přilijeme sójovou omáčku, víno. Přidáme špetku glutasolu (nebo vegety), případně dochutíme solí. Těsně před koncem varu přisypeme drobně nakrájenou cibulku s natí a nalijeme ve vodě rozpuštěný solamyl.
Povaříme už jen krátce a horkou pikantní čínskou polévku můžeme nalévat.
Tak teď jsem si jednu takovou polévku donesl z bistra a: S jistotou obsahuje vejce, zelí čerstvé - pravděpodobně ano, cibule taktéž. Maso bych spíše zvolil kuřecí. Možná jsem narazil i na jeden kousek mrkve. Po hrášku ani kukuřici ani stopy. Ovšem bude se to lišit bistro od bistra.
Terezui: Sojovka? Proč ne? Sojová omáčka (nemyslím ten šmejd od maggi, který viděl soju tak max na obrázku) je běžnou součástí asijské kuchyně, polévky nevyjimaje.