Připravíme si těsto. Ve vodní lázni prohřejeme máslo společně s moučkovým cukrem a vejci. Nevaříme, jen necháme rozpustit.
Mouku promícháme s práškem do pečiva, ovocnou sušenou kůrou, perníkovým kořením a přidáme asi 125 - 150ml mléka. Vmícháme prohřátou směs a připravíme tak tužší těsto.
Měkký tučný tvaroh promícháme s třtinovým cukrem, perníkovým kořením a sušenou pomerančovou kůrou. Podle chuti přidáme ještě lžíci moučkového cukru.
Hlubší a menší plech vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vlijeme těsto, rovnoměrně poklademe kopečky tvarohu.
Troubu předehřejeme na střední teplotu a perník pozvolna upečeme, až se nám při zkoušení nelepí na špejli. Stačí zhruba 30 minut.
Perník s tvarohovými kopečky rozkrájíme na kostky a podáváme třeba ke kávě.