Perník s kandovaným ovocem

Výborná sladká roláda. Chutná jako perník, ale kandované a sušené ovoce dodá těstu tu pravou šťávu.


3.68x
120 min

Postup přípravy

Hladkou mouku smíchanou s perníkovým kořením, máslem, cukrem, žloutkem a medem vypracujeme v těsto.

Rozinky namočené v rumu dáme do misky, přidáme nasekaná vlašská jádra, na kousky nakrájené sušené švestky a kandované ovoce. Vše spojíme s těstem.

Těsto dobře zpracujeme a vytvoříme roládky, které upečeme v dobře vyhřáté troubě. Klademe je na plech vyložený pečícím papírem. Velikost roládek je jen na nás, ale lépe vypadají menší kousky.

Upečené roládky krájíme na širší plátky, jsou dobré ke kávě i čaji.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Perník s kandovaným ovocem

Zpět na recept