Recept na perníčky, které se hodí ke každé příležitosti, klidně i na Velikonoce.
Hodnocení
2.0
/ 5 (4x)
Doba přípravy
120 min
Ingredience
Těsto
Cukr140 g
Sůl1 špetka
Vejce2 ks
Máslo50 g
Rum1 lžíce
Med2 lžíce
Hladká mouka 400 g
Jedlá soda1 špetka
Perníkové koření2 lžičky
Poleva
Bílek1 ks
Cukr moučka
Postup přípravy
V míse nebo v robotu rozšleháme vejce s cukrem. Poté přidáme všechny ostatní suroviny (máslo, rum, med, perníkové koření, jedlou sodu, špetku soli) a nakonec pomalu vmícháme hladkou mouku.
Těsto na perníčky necháme nejlépe 24 hodin uležet v lednici.
Poté těsto rozválíme a vykrájíme požadované tvary. Recept vychází na cca 3 plechy. Perníčky pečeme asi 15 minut v troubě na 180 °C.
Perníčky necháme pořádně vychladnout (nejlépe přes noc).
Namícháme polevu. Našleháme bílek, vmícháme cukr moučku, popřípadě barvivo. Polevou nazdobíme vychlazené perníčky a necháme ztuhnout. Perníčky pro každou příležitost podáváme na sváteční stůl.