Recept na slavnostní perníčky, které se dají hned jíst.
Hodnocení
4.3
/ 5 (11x)
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Vejce2 ks
Med3 lžíce
Cukr moučka20 dkg
Hladká mouka 35 dkg
Mleté ořechy5 dkg
Kypřicí prášek do pečiva1/2 balíčku
Na potření
Vejce
Podle chuti
Perníkové koření
Postup přípravy
Zpracujeme těsto z vajec, mletých oříšků, mouky, cukru, medu a kypřícího prášku do pečiva. Podle chuti přimícháme perníkové koření. Těsto na perníčky necháme odležet 24 hodin v lednici.
Těsto vyválíme pomocí dvou igelitů a vykrajujeme různé tvary.
Perníčky dáme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vejcem a dozlatova upečeme.
Perníčky od Danušky zdobíme podle své fantazie. Můžeme použít jakoukoliv polevu, barevný kokos, zdobící kuličky, čokoládové hoblinky.