Tyto perníčky jsou hned měkké a nemusí se tedy nechávat odležet a můžou se péct těsně před Vánocemi či Velikonocemi.
Hodnocení
4.7
/ 5 (39x)
Chutnalo
15x
Ingredience
Těsto
Vejce4 ks
Máslo50 g
Sádlo30 g
Med100 g
Cukr moučka250 g
Hladká mouka 650 g
Jedlá soda3 lžičky
Perníkové koření1/2 balíčku
Poleva
Bílek1 ks
Cukr moučka150 g
Citronová šťáva
Postup přípravy
Těsto připravíme na vále. Prosejeme na něj mouku s cukrem. Uděláme do něj důlek a přidáme ostatní suroviny. Nakonec dáme tuk nakrájený na menší kousky.
Těsto na perníčky důkladně prohněteme, zabalíme do mikrotenu a v lednici necháme těsto uležet den až týden.
Uleželé těsto vyválíme na asi 4 mm plát, vykrojíme a pečeme. Perníčky budou asi 1 cm vysoké. Před upečením potíráme perníčky žloutkem s vodou. Perníčky pečeme podle barvy asi 10 minut při 200 °C.
Upečené perníčky zdobíme podle fantazie bílkovou polevou.
Poleva - 1bílek, 150g moučkového cukru, citronová šťáva - vyšlehat do pěny.