Recept na šťavnaté pečené ocásky, které podáváme s knedlíky, dušeným zelím, nebo špenátem.
Hodnocení
3.7
/ 5 (74x)
Doba přípravy
90 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Podle potřeby
Vývar500 ml
Hotová jíška
Marináda
Mléko750 ml
Drcený kmín1 lžíce
Zelená petrželka1 hrst
Ostatní
Vepřové ocásky4 ks
Postup přípravy
Vepřové masité ocásky (horní části, zbavené z větší části kůže) omyjeme.
Petrželovou nať velmi jemně usekáme nebo umeleme a promícháme s mlékem a drceným kmínem. Ocásky vložíme do takto připravené marinády a necháme několik hodin rozležet, nejlépe přes noc.
Takto uleželé ocásky osušíme, vložíme do pekáče, osolíme a pečeme v troubě dorůžova. Během pečení občas podléváme ocásky vývarem. Měkké ocásky vyjmeme a výpek podle potřeby zředíme vývarem a zahustíme jíškou.
Šťavnaté pečené vepřové ocásky rozdělíme na porce, přelijeme šťávou a podáváme s karlovarským knedlíkem nebo bramborovo-šunkovými knedlíčky a dušeným zelím nebo špenátem.
Pražáci, zkuste řeznictví v Biskupské ulici 10 (za rohem od Bílé labuti.) Mají je tam denně.
simeckova
Prodej ocásků
Pražáci, zkuste řeznictví v Biskupské ulici 10 (za rohem od Bílé labuti.) Mají je tam denně.
Habrman
Ocásky
Ahoj, ocásky se dají koupit na Praze 1 ve Štěpánské, mívají je tam docela často, buď obyčejné, nebo "XXL", ty jsou hodně masité a velké. Je to malá prodejnička pod prodejnou obuvi Salamander.
meruna
Re: A kde se dají koupit?
V supermarketech je opravdu najdete jen zřídka. Většinou je můžete koupit v soukromných řeznictvích a také nejsou každodenním sortimentem. Zkuste se zeptat u Vašeho řezníka a pokud je dostanete, vyzkoušejte je takto naložené grilovat, nebo vyudit. Pokud jste z Prahy, tak doporučuji řeznictví na Synkově náměstí, kde mají opravdu všechno. Zdravím Jarka.P.