Na přípravu tohoto receptu budeme potřebovat pěkný kus vepřového masa v celku bez kosti. Může to být krkovice, ale i loupaná plec. Maso očistíme, omyjeme a osušíme. Oloupaný zázvor nakrájíme na tenká kolečka. Očištěné papričky podélně rozkrojíme a česnek rozdrtíme. Saké promícháme s cukrem, vývarem, ústřicovou omáčkou a kořením pěti vůní. Troubu předehřejeme na 180 °C.
Maso vložíme do tlustostěnného pekáče, obložíme zázvorem, chilli paprikami, česnekem a badyánem. Vše přelijeme zálivkou, zakryjeme poklicí a pečeme v předehřáté troubě za občasného podlévání přibližně 2 hodiny doměkka. Ke konci pečení maso obrátíme, teplotu zvýšíme na 200 °C a vepřové maso na asijský způsob dopečeme dorůžova.
Vepřovou pečeni na asijský způsob nakrájíme na plátky a podáváme s vypečenou šťávou a jasmínovou rýží. Vhodným doplňkem k pečenému vepřovému je zelný salát.