Výborné pečené kuře, ke kterému nepotřebujete žádnou přílohu. Tu tvoří skvělá nádivka ze zelí a pečiva.
Hodnocení
4.6
/ 5 (10x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Mletý kmín
Ostatní
Vejce1 ks
Mléko1 dl
Rohlík3 ks
Sterilované zelí10 dkg
Kuřecí stehna2 ks
Podle potřeby
Stolní olej
Postup přípravy
Na dno pekáčku nalijeme trochu oleje a položíme na něj kuřecí stehna nebo jednu čtvrtku. Pak je polijeme olejem a osolíme. Podlijeme lžící vody a dáme péci asi na 130 stupňů. Bez koření.
Mezitím si připravíme nádivku. Do mísy dáme nakrájené rohlíky a zalijeme je necelým deci mléka a zamícháme. Musí se do rohlíků ještě vpít.
Přidáme vejce a řádně směs promícháme. Poté přidáme mletý kmín, sůl a nakrájené sterilované zelí. Promícháme a přidáme lžíci oleje. Znovu promícháme a necháme odležet.
Kuře mezitím obrátíme a trochu posolíme i na opačné straně. Pokud je suché, polijeme vypečenou šťávou.
Po asi 45 minutách je téměř hotové a můžeme kolem přidat uleželou nádivku.
Pečené kuře s nádivkou se zelím pečeme ještě asi 10 až 15 minut a hlídáme barvu. Když začíná být světle hnědá, tak je hotovo.