Další z mnoha receptů, jak si připravit dobrotu z vepřového kolena.
Hodnocení
3.1
/ 5 (139x)
Doba přípravy
120 min
Ingredience
Ostatní
Sůl1 lžíce
Cibule7 ks
Feferonka1 ks
Bobkový list3 ks
Nové koření5 kuliček
Vepřové koleno1 ks
Celý černý pepř5 kuliček
Postup přípravy
Vepřové koleno podle potřeby očistíme a omyjeme od případných zbytků štětin. Cibule oloupeme. Dvě cibule spolu s kolenem a kořením vložíme do hrnce. Vše zalijeme vodou a koleno uvaříme doměkka. Pokud chceme vaření urychlit, vložíme koleno do tlakového hrnce.
Zatím si nakrájíme zbylé cibule. Feferonku očistíme a nasekáme.
Uvařené měkké koleno vykostíme, nechámem trochu vychladnout a nakrájíme na kostky o velikosti asi 2x2cm. Do pekáčku vložíme maso, cibuli a feferonky. Smícháme, osolíme a podlijeme trochou vývaru. Takto připravené vepřové koleno vložíme do předehřáté trouby. Pečeme jen dokud nezměkne cibule.
Upečené "koleno" můžeme podávat. Vhodnou přílohou je chleba, ale záleží na fantazii.
4 kolena,3velké cibule,2hlavičky česneku,kmín,sůl,2sklenice kys.zelí,4dcl vody /může být i pivo/
Cibuli nakrájíme na hrubo,česnek na drobno a část utřeme,Kolena na dvou místech nakrojíme,dokola, prosolíme, vetřeme česnek.Polovinu cibule dáme na pekáč, dáme na ni kolena, posypeme zbytkem cibule,řádně pokmínujeme, podlijeme a dáme do předehřáté trouby na 190°C.Pečeme přikryté 90 minut, pak odkryté 30min.Potom kolena vyndáme, dáme do pekáče zcezené zelí a pečeme dalších 30min.
Příloha dle úvahy, ale chlupatý knedlík by to nepokazil. Dobrou chuť.
Jana Machalová
Re: oprava
Děkuji za upozornění
Carmen Bydžovské
oprava
Vážení děkuji za zveřejnění mého receptu na vepřové koleno Orlické hory, ale prosím o opravu,kde dáte 2 cibule a přidáte koření, jste napsali opět cibule. s pozdravem děkuje C. Bydžovská