Pečené fazole jsou výbornou přílohu ke grilovanému masu. Zkuste můj recept z konzervovaných červených fazolí.
Hodnocení
4.5
/ 5 (8x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Ostatní
Šunka10 dkg
Cibule1 ks
Anglická slanina5 dkg
Třtinový cukr1 lžíce
Worcestrová omáčka2 lžíce
Červené fazole v nálevu3 konzervy
Podle chuti
Kečup
Postup přípravy
Slaninu a šunku nakrájíme na malé kostičky, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Uzeniny předem trochu osmahneme, spojíme s fazolemi a ostatními ingrediencemi.
Pečeme zvolna v troubě cca 45 minut. Místo fazolí konzervovaných je možné použít fazole předem namočené a uvařené. Základ omáčky pak připravíme smícháním kečupu s rajským protlakem. Pak je také nutné více ochutit a okořenit.
Pečené fazole podáváme samostatné, s pečivem, salátem, výborné jsou ke grilovaným specialitám nebo hamburgerům. Chutnají skvěle i studené.