Bílé fazole zapečené s vepřovým kolenem, kuřetem a klobásou, ochucené česnekem a tymiánem.
Hodnocení
4.4
/ 5 (24x)
Doba přípravy
160 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Česnek2 paličky
Cibule1 ks
Mrkev2 ks
Bílé fazole500 g
Vepřové koleno1 ks
Kuřecí spodní stehno4 ks
Pikantní moravská klobáska4 ks
Podle chuti
Sůl
Tymián
Mletý černý pepř
Podle potřeby
Sádlo
Postup přípravy
Fazole namočíme přes noc do studené vody.
Koleno očistíme a vložíme do hrnce se studenou vodou. Přidáme oloupanou cibuli, očištěnou mrkev, 3 stroužky česneku, sůl a pepř. Zakryjeme poklicí a zvolna vaříme, dokud není koleno poloměkké.
Koleno vyjmeme vykostíme a nakrájíme i s kůží na porce.
Na sádle zprudka opečeme kuřecí stehýnka dorůžova a odložíme stranou.
K výpeku přidáme uvařenou mrkev, cibuli, zbývající česnek a vše rozmixujeme.
V polovině vývaru z kolene uvaříme fazole do poloměkka.
Do zbývající části vývaru vmícháme rozmixovanou směs a vše ochutíme tymiánem.
Na dno zapékací mísy rozprostřeme polovinu povařených fazolí, na ně klademe vepřové koleno, kuřecí špalíčky a klobásy. Zakryjeme druhou polovinou fazolí a zalijeme ochuceným vývarem do výše fazolí.
Pečeme v troubě předehřáté na 160 - 170 °C přibližně 3/4 hodiny. Během pečení přelíváme vzniklou krustu vypečenou šťávou.
Bílé fazole zapečené s masem a uzeninou podáváme teplé s pečivem.