Pečená zelenina s tymiánem a česnekem podle tohoto receptu je skvělou přílohou z trouby.
Hodnocení
4.8
/ 5 (6x)
Doba přípravy
75 min
Ingredience
Ostatní
Česnek4-5 stroužků
Máslo2 lžíce
Brambory4-5 ks
Tymián2-3 snítky
Mrkev3-4 ks
Olivový olej2 lžíce
Paprika žlutá1 ks
Červená cibule1 ks
Čerstvá petrželka2 snítky
Baby špenát1 hrst
Mladé listy z řepy1 hrst
Podle chuti
Sůl
Mletý barevný pepř
Postup přípravy
Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka nebo kostky. Ostatní zeleninu očistíme.
Papriku nakrájíme na hrubší nudličky, mrkev na proužky, cibuli na jemná půlkolečka, česnek na plátky, petrželku nasekáme, tymián stáhneme ze stonků.
Pekáček vymažeme olejem, vsypeme veškerou zeleninu včetně česneku a listů špenátu a červené řepy. Zasypeme solí, pepřem, tymiánem (lze použít i sušený), petrželkou a dobře promícháme.
Před pečením poklademe plátky másla. Pekáček se zeleninou vložíme do trouby a na 175 °C pečeme doměkka. Záleží na hrubosti nakrájené zeleniny, já pekla asi 45 minut.
Pečenou zeleninu z trouby s tymiánem a česnekem podáváme jako přílohu k libovolným pokrmům.