Snadný a rychlý recept na přípravu výborné vepřové panenky s bylinkami a kořením.
Hodnocení
4.0
/ 5 (8x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Na obalení
Slanina15 plátků
Podle chuti
Sůl
Tymián
Bazalka
Mletý černý pepř
Podle potřeby
Máslo
Olivový olej
Ostatní
Máslo1 plátek
Cibule1 ks
Vepřová panenka2 ks
Omáčka
Smetana ke šlehání1 kelímek
Postup přípravy
Vepřovou panenku odblaníme, prkénko si posypeme solí, pepřem a pár lístky bazalky. Panenku vyválíme ve směsi koření a obalíme anglickou slaninou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky.
Panenku vložíme do pekáčku spolu s plátkem másla, olivovým olejem a měsíčky z cibule. Panenku pečeme asi 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C.
Smetanu ke šlehání svaříme, přidáme sůl, bazalku a vytvoříme hustější omáčku.
Pečenou panenku se smetanovou omáčkou podáváme se šťouchanými nebo opečenými brambory.
Omlouvám se, že jsem v tomto receptu vynechala smetanovou omáčku, protože manžel nemá smetanové omáčky rád. Určitě by byla báječná i se smetanovou omáčkou, ale i bez této omáčky byla panenka vynikající a užasně měkká, velice jsme si pochutnali. Byla naložená přes noc a pekla jsem 30 minut. Po 15 min. jsem panenku obrátila.