Typicky podzimní recept, kde nechybí vynikající suroviny - dýně, jedlé kaštany a bylinky.
Hodnocení
5.0
/ 5 (2x)
Doba přípravy
75 min
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Čerstvý tymián
Mletý barevný pepř
Ostatní
Cibule2 ks
Olivový olej4 lžíce
Jedlé kaštany1/2 kg
Dýně Hokaido1/2 kg
Postup přípravy
Kaštany nařízneme do kříže a v troubě předehřáté na 200 °C rozpečeme, stačí zhruba 20 minut, ještě teplé je oloupeme.
Dýni omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme a nakrájíme na větší kousky.
Cibuli oloupeme a rozkrájíme na měsíčky.
Kaštany překrájíme na menší kousky. Dýni s kaštany a cibulí přendáme do zapékací misky, osolíme, opepříme, posypeme čerstvým tymiánem a zakapeme olivovým olejem.
Dýni s kaštany pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 40 - 50 minut. Pečenou dýni s kaštany podáváme jako lehký hlavní chod, který můžeme doplnit pečenými brambory apod.