Teprve nedávno jsem objevila dýni a její použití v kuchyni. Od té doby jsem si ji zamilovala! Nenáročný recept na rychlou úpravu v troubě. Výsledek - dokonalý!
Hodnocení
4.0
/ 5 (12x)
Doba přípravy
35 min
Ingredience
Podle chuti
Oregano
Čerstvě mletý pepř
Bylinková sůl
Podle potřeby
Olivový olej
Ostatní
Dýně Hokaido1/2 ks
Postup přípravy
Dýni dobře omyjeme, rozkrojíme a důkladně vydlabeme všechna semínka. Dýni pokrájíme na měsíčky asi 1,5 cm široké. Slupku necháváme, po pár minutách pečení krásně změkne.
Plech vymažeme olivovým olejem a plátky dýně vedle sebe poklademe. Posypeme bylinkovou solí a čerstvě mletým pepřem. I na povrchu jemně pokapeme olejem a posypeme rozemnutým oreganem.
Troubu rozehřejeme na 180 °C a připravený plech s dýní hokaido pečeme za občasného obracení asi 25 minut (záleží na tloušťce plátků). To je celá práce a příprava.
Pečenou dýni hokaido na bylinkách vyndáme z trouby, ještě teplou rozdělíme na talíře a podáváme podle chuti. Pečená dýně hokaido postačí nejen vegetariánům jako hlavní chod.
hokaido děláme s dcerou pouze pečené na různé způsoby, nejraději máme tento recept dýně na bylinkých a nebo k bylinkám ( tymián, rozmarýn, oregano, bazalka, česnek, cibule) před dopečením přidávám nastrouhanou nivu a nechám v troubě jen než se sžr rozpistí.