Z domácí slepice vařené ve slepičí polévce můžeme podle snadného receptu připravit velmi chutný druhý hlavní chod, když slepici ještě upečeme.
Domácí slepici připravíme na vaření a uvaříme podle receptu zde. Téměř uvařenou slepici vybereme z polévky, podlijeme trochou domácího slepičího vývaru a na vrch slepice poklademe plátky čerstvého másla. Slepici vložíme do trouby a pečeme při teplotě 180 °C asi 30 minut, dokud kůžička na povrchu není krásně vypečená do červeno-hněda a do křupava. Poté vybereme upečenou slepici na desku, necháme asi 20 minut odpočinout pod alobalem a pokrájíme na porce. Pečenou domácí slepici nejprve vařenou ve slepičí polévce servírujeme s dušenou hráškovou rýží nebo s bramborami pečenými na másle a podáváme s jemným zeleným salátem. Nejprve uvařená a potom upečená domácí slepice je neskutečnou pochoutkou, která není každý den na svátečním stole a umožní nám kompletní sváteční oběd z domácí slepice, která se tím stane zároveň cenově velmi přístupná a žádná kupovaná z obchodu se jí nikdy nevyrovná.
autor Libchen
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena