Brambory dobře očistíme od nečistot a necháme se slupkou. Uvaříme je v osolené vodě téměř doměkka. Uvařené brambory scedíme a necháme vychladnout.
Mezitím si lehce vymažeme plech olejem. V hrnečku rozmícháme asi 2 lžíce oleje s grilovacím kořením.
Brambory nakrájíme na hrubší kolečka a rozprostřeme po celém plechu. Pomocí mašlovačky potřeme směsí oleje a grilovacího koření. Vložíme péct do silně vyhřáté trouby, občas promícháme. Můžeme přidat i na kolečka nakrájený pórek. Pečeme asi 25 minut do zezlatovění, občas promícháme. Ke konci pečení zasypeme brambory majoránkou.
Pečená bramborová kolečka podáváme jako přílohu, vegetariánům postačí i jako hlavní chod, když je doplníme zeleninovým salátem a studenou omáčkou.