Brambory oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm silná kolečka. Rozložíme na olejem vymazaný plech. Kolečka brambor můžeme vrstvit na sebe.
Jednotlivé vrstvy osolíme a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečáky pečeme na 200 °C přibližně hodinu. V polovině pečení brambory otočíme a necháme dozlatova dopéct.
Pět minut před dokončením posypeme brambory pečáky česnekem, který nakrájíme na malé kousky.
Vhodnou přílohou k pečákům je dobře vychlazené podmáslí.
Když dělám tyto brambory, neloupu je, pouze je nakrájím na osminky, a každou osminku "namočím" do směsi oleje, česneku a soli. Poté je naskládám na plech a upeču do zlatozlatova. Jinak ale všechny recepty na brambory jsou mňam, mňam.
alibaba47
Re: Slepé myši
Toto jídlo děláme pod názvem "slepé myši". Na plechu - nvrstvené brambory - opečeme. Během pečení se nafouknou. Pak je nasypu do směsi rozpuštěného másla s česnekem. Dle chuti osolím. V rodině velice žádané jídlo!
bobušky
pečáky
Tohle jídlo doma děláme od mého dětství,rodiče pocházeli z Beskyd a tam se brambory zpracovávaly na vynikající pochoutky.Moje dospělé dcery toto jídlo také velmi často vyžadují.